Manisa’dan dünya sahnesine: Cosabella Window Eurasia 2025’te göz doldurdu
Manisa’dan dünya sahnesine: Cosabella Window Eurasia 2025’te göz doldurdu
İçeriği Görüntüle

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde üretim yapan Hermus Zeytinyağları’nın sahibi Ali Zihnioğlu, ABD’nin San Francisco kentinde Alpine Hills Tenis Kulübü tarafından düzenlenen zeytinyağı tadım panelinde Amerikan katılımcılara eğitim verdi. Panelde, zeytinyağında tadım teknikleri, duyusal analiz yöntemleri ve kalite sınıflandırmaları üzerine uygulamalı bilgiler aktarıldı. Etkinliğe, zeytinyağı alanında “godfather of olive oil” olarak bilinen Prof. Dr. Paul Vossen de katıldı.

Uluslararası başarı ve ilgi

Ali Zihnioğlu, panelle ilgili yaptığı açıklamada, “Amerikalılara ‘iyi zeytinyağı nasıl olur?’ sorusunun cevabını anlattık. Prof. Dr. Paul Vossen ile kapsamlı bir tadım gerçekleştirdik. Etkinlik, 40 kişinin ücret ödeyerek katıldığı yoğun ilgi gören bir panel oldu” dedi. Hermus Zeytinyağları, geçtiğimiz aylarda TasteAtlas tarafından “dünyanın en iyi 6. zeytinyağı” seçilerek Türkiye’yi uluslararası alanda gururlandırmıştı.

Kaynak: İHA