Akhisar Belediyesi’nin öncülüğünde 3 yıl önce başlayan Leziz Akhisar dijitalleşme stratejisi, kısa sürede şehirde gastronomi alanında büyük bir görünürlük sağladı. Proje kapsamında bugüne kadar 250’den fazla dijital içerik üreticisi, şef, gastronomi uzmanı, seyahat yazarı ve gazeteci kente davet edilerek Akhisar’ın zengin mutfağı ve doğal güzellikleri tanıtıldı.
Dijital içerik gerçek ekonomiye dönüştü
Instagram, YouTube, TikTok gibi sosyal medya platformları ile dijital haber sitelerinde yayımlanan içeriklerle Akhisar gastronomisi geniş kitlelere ulaştı. Önümüzdeki dönemde yayına alınacak Leziz Akhisar web sitesi, kentin gastronomisi, tarihi ve turistik güzellikleri hakkında kapsamlı bilgiler sunarak dijital hafıza görevi üstlenecek.
Haftasonları Akhisar’a yoğun ziyaretçi akını
Projenin esnaf üzerindeki olumlu etkilerine değinen Başkan Dutlulu, “İstanbulluların İzmir ve Bodrum’a; Ankaralıların Dikili ve Ayvalık’a yaptığı seyahatlerde artık Akhisar, uğranılan değil planlı ziyaret edilen bir rota oldu. İzmir’e yakınlığı nedeniyle İzmirliler hafta sonları gastronomi rotalarında Akhisar’ı tercih ediyor. Bu yoğunluk nedeniyle esnafımızın bir kısmı haftalık tatil günlerini pazardan pazartesiye kaydırdı” dedi.
Esnaf dijital dönüşüme ayak uyduruyor
Başkan Dutlulu, artan ilgiden memnun olan yerel esnafın markalaşma yolunda ilerlediğini söyledi:
“Akhisar esnafı, dijital sipariş talebine yanıt verebilmek için yatırımlar yapıyor, daha estetik tabelalar ve hızlı kargo sistemleri geliştiriyor. Geleneksel esnaf lokantalarının yanında yeni nesil kafe ve pastaneler de sayıca artıyor. Bu gelişmeler Leziz Akhisar’ın olumlu etkileri arasında.”
Akhisar Gastronomi Festivali geliyor
Bu yıl ekim ayında düzenlenmesi planlanan Akhisar Gastronomi Festivali ile projenin etkisinin artırılacağını belirten Dutlulu, festivali şöyle tanımladı:
“Zeytin, zeytinyağı, coğrafi işaretli köfte, sakatat ve çorba kültürü ile Akhisar’ın zengin mutfağını daha geniş kitlelere tanıtacağız.”
Zeytin denizinden sofralara
Türkiye’nin en büyük zeytin ve zeytinyağı üreticisi olan Akhisar, 14 milyonu aşan zeytin ağacıyla “Zeytin Denizi” olarak anılıyor. Belediye, yaklaşık 2 bin dönüm zeytin bahçesinde üretilen zeytini sofralık ürünlere dönüştürerek yerel ekonomiye katkı sağlıyor. Bu ürünler belediye tesisleri ve aşevinde de kullanılıyor.
Karavan Park ile sürdürülebilir turizme destek
2023’te açılan 100 karavan kapasiteli Karavan Park Projesi, Türkiye ve dünya genelinden karavan severleri ağırlıyor. Doğa, kültür ve sürdürülebilir turizmi destekleyen tesis, Akhisar’ın turizm stratejisinde önemli bir yer tutuyor.
566. Çağlak Festivali’nde dolu dolu etkinlikler
Türkiye’nin en köklü ikinci şenliği olan Akhisar Çağlak Festivali’nin 566.’sı, 20 Mayıs’ta kortej yürüyüşü ve Şeyhisa Türbesi ziyareti ile başladı. Festival boyunca çocuk atölyeleri, el emeği stantları, spor karşılaşmaları ve ücretsiz konserler gerçekleşecek.
Festival konser programı:
-
24 Mayıs Cumartesi – Kubat (21.00)
-
26 Mayıs Pazartesi – Adamlar (21.00)
-
28 Mayıs Çarşamba – Emir Can İğrek (21.00)
-
30 Mayıs Cuma – Selin (21.00)
-
31 Mayıs Cumartesi – Hande Yener (21.00)
-
1 Haziran Pazar – T.C. Akhisar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu (21.00 – Gölet Amfi Tiyatro)