Osman Zeybek, her yıl haziran ve temmuz aylarında Kızılçukur Dağları'ndan topladığı sarı kantaron çiçeklerini zeytinyağı ile birlikte cam kavanozlara koyuyor. Kavanozlar, güneş görmeyen bir ortamda yaklaşık 4-5 hafta bekletiliyor ve ara ara çalkalanıyor. Bekleme süresinin sonunda tülbentle süzülen yağ, küçük şişelere doldurularak kullanıma hazır hale geliyor.
Dedemden öğrendim
Kantaron yağının yaralanmalarda, yanıklarda, diz ağrılarında ve mide rahatsızlıklarında kullanılabildiğini belirten Zeybek, "Bu yöntemi yıllar önce dedemden öğrendim. O günden beri kendi kantaron yağımı kendim üretirim. Evimde eksik etmem, gerektiğinde komşularımla da paylaşırım. Doğal olduğu için daha çok faydasını görüyoruz." dedi.